Fönsterbyte Malmö, Lund och Skåne

Fönsterbyte Malmö Lund Skåne

Fönsterbyte Malmö, Lund och Skåne

Vi har en lång och bred erfarenhet av fönsterbyte och byte av dörrar i Malmö, Lund och Skåne. Vi erbjuder både större fönsterbyte och dörrbyte eller montering av enstaka fönster/dörr hos kund.

Renovering fönster
Vi kan hjälpa dig med alla typer av fönsterbyte och renovering av befintliga fönster. Med lång erfarenhet av arbete med fönster har vi mycket goda erfarenheter och kunskaper om olika konstruktioner och lösningar som passar just dig och ditt behov. Hos oss hittar du specialister på fönster som hjälper dig byta fönster Malmö.

Fönster, och i synnerhet träfönster, är något som konstant försämras i skick då de utsätts för vänder och vind. Efter några år kan det därför vara på sin plats att se över sina fönster. Efter träfönster som ser rejält slitna och nergångna ut går att många gånger att rädda. Detta genom att man helt enkelt ersätter det skadade träet med nytt friskt kärnvirke. Hör av dig till oss så kikar vi på dina fönster och vi vågar lova att många gånger behöver du inte byta utan det räcker med en fönsterrenovering.

Större delen av våra kunder väljer idag aluminiumbeklädda fönster som ger dig underhållsfria fönster i flera decennier. Självklart kan vi även erbjuda fönsterbyte samt dörrbyte en rad olika tillverkare, tex. Elitfönster, Traryd, Velux, Velfac, Nordan med flera.

Fönsterbyte Malmö, Lund, Skåne

Vi gör fönsterbyte över större delen av Skåne med fokus på Malmö och Lund.

Att tänka på vid fönsterbyte

Det finns mycket man bör tänka igenom inför ett stundande fönsterbyte. En viktig sak som man redan i början måste besluta om är valet mellan aluminiumfönster eller träfönster.

Aluminiumfönster
Aluminiumfönster står idag för merparten av de fönsterbyte vi gör och fördelarna är främst lång livslängd samt i princip underhållsfria fönster under många år. Den enda nackdelen med aluminiumfönster är om man vill måla om fönstren, då är ett träfönster enklare och mer lämpligt. Dagens aluminiumfönster är både slanka och snygga i utförande så det finns inte längre någon anledning att välja bort aluminiumfönster med anledning  av utseendet utan snarare tvärtom, du får efter ett fönsterbyte snygga fönster under många år framåt utan underhåll.

Träfönster
Träfönstrets fördelar är att det ger aningen mer liv åt ditt hus och att trä är ett naturligt material som därmed är enklare att fasa. Träfönster är också det vi rekommenderar om du söker efter ett fönster med spröjs för att matcha huset i övrigt efter ett fönsterbyte.

Utseendet
Utseendet är nog så viktigt att titta på när du går i tankar om ett fönsterbyte. Vad har du för fönster idag och vad vill du förändra och förbättra med ditt fönsterbyte? Kanske vill du ta tillfället i akt och passa på att ändra färgsättningen på ditt hus genom att måla om huset eller delar av huset, exempelvis husets gavlar. Idag är det inte lika självklart att ett fönster ska vara vitt eller mörkt betsat utan i och med aluminiumfönster kan du idag välja vilken färgnyans du önskar, i matt eller blankt utförande.

Läs mer om fönster inför ett kommande fönsterbyte:
www.elitfonster.se
www.hfonstret.se
www.trarydfonster.se
www.velfac.se